Kennismaking, aanmelding en plaatsing

Het is belangrijk om samen met u, als ouder of opvoeder, en uw kind te ontdekken of wij de school zijn waar uw kind zich het beste kan ontwikkelen. Daarom hebben wij een zorgvuldige procedure voor aanmelding en plaatsing. Op deze pagina vindt u de procedure in vogelvlucht. Via de link in de tekst komt u bij het document waarin de procedure uitgebreid staat beschreven. In verband met COVID19 houden we de kennismakingsmiddagen dit jaar op aangepaste wijze.

Kennismaken

Van januari tot en met maart organiseren we kennismakingsmiddagen. Deze zijn van beide kanten vrijblijvend. De kennismakingsmiddagen zijn specifiek bedoeld voor ouders/verzorgers, en nog niet voor de kinderen. Helaas moeten we vanwege de COVID-19 maatregelen de fysieke kennismakingsmiddagen anders organiseren.

Om u als ouder(s) of verzorger(s) toch een goed beeld te geven van De Musketier zullen de kennismakingsmomenten digitaal plaatsvinden. Hierbij krijgt u informatie over het aanbod en de werkwijze op de Musketier, gevolgd door een digitale rondleiding en een afsluitend moment om vragen te stellen aan een directielid.

Via het e-mailadres adminmusketier@leokanner.nl kunt u zich aanmelden voor de kennismakingsmiddag. Per gezin is het mogelijk om met maximaal 2 personen aan te melden. U zult voorafgaand aan de kennismakingsmiddag, uiterlijk een dag van tevoren, worden uitgenodigd via een Microsoft Teams-link. U kunt hiervoor een app downloaden of deze via de browser accepteren, en zo deelnemen aan het digitale kennismakingsmoment.

Per kennismakingsmiddag is ruimte voor maximaal 30 personen. Wanneer het maximum aantal aanmeldingen voor een middag is bereikt, zetten we uw aanmelding door naar het eerstvolgende kennismakingsmoment.

  Interesselijst

  Na de kennismakingsmiddagen kunnen kinderen worden aangemeld voor de interesselijst. Medio maart is bekend hoeveel plekken er beschikbaar zijn voor nieuwe leerlingen. Als dit aantal lager is dan het aantal kinderen op de interesselijst, maken wij een keuze welke kinderen zich kunnen aanmelden. Ouders kunnen zich vanaf 4 januari inschrijven voor de interesselijst.

  Aanmelding en plaatsing

  De daadwerkelijke plaatsingsprocedure begint met de officiële aanmelding van uw kind. Daarbij leveren ouders en eventueel andere betrokkenen de benodigde (verplichte) gegevens en documenten aan, terwijl wij als school onderzoeken of wij kunnen voldoen aan de onderwijs- en begeleidingsbehoefte van uw kind. De plaatsingsprocedure wordt afgesloten met het besluit of uw kind bij ons op school een plek krijgt.

  Voor de volledige uitleg van de plaatsingsprocedure klikt u op de onderstaande link.

  Aanmeldingsprocedure 2020-2021