29 - 03 - 2021

Aandacht voor weerbaarheid, relaties en seksualiteit

De Musketier heeft in maart deelgenomen aan de Week van de Lentekriebels. Een week die in het teken staat van Relaties en Seksualiteit. Aandacht voor relaties en seksualiteit is al vanaf jonge leeftijd belangrijk, zowel thuis als op school. Hierdoor krijgen onze leerlingen op tijd informatie over onderwerpen zoals gezonde relaties, veilig vrijen, voortplanting en zwangerschap.

De Week van de Lentekriebels is een landelijk project. Op deelnemende scholen wordt een week lang lesgegeven over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Ieder jaar is er een ander thema. Dit jaar was dat 'seksuele en gender diversiteit'. In alle groepen werd lesgegeven volgens de digitale lesmethode 'Kriebels in je buik'. Er was onder andere aandacht voor het aangeven van je grenzen en hoe je lichaam er uit ziet.

Vertrouwd

Praten over gevoelens en seksualiteit is iets wat leerlingen niet altijd heel gemakkelijk doen, dus er werd tijdens de week ook flink gegiecheld. Maar door al jong te praten over deze gevoelige onderwerpen raken kinderen vertrouwd met het onderwerp en vinden ze het sneller normaal om hierover te communiceren.

Ouders zijn een belangrijke partner bij de relationele en seksuele opvoeding van hun kinderen. Het was fijn om te merken dat er kinderen zijn die al behoorlijk op de hoogte zijn van dit onderwerp.