16 - 11 - 2020

De Musketier eerste Gezonde School in Zoetermeers Speciaal Onderwijs

De Musketier heeft het Vignet Gezonde School behaald met het thema ‘Relaties en Seksualiteit’. En dat is een primeur: De Musketier is in Zoetermeer de eerste school voor speciaal onderwijs die zich nu officieel 'Gezonde School' mag noemen.

"Natuurlijk zijn wij erg trots op het vignet! Wij voelen ons een voorbeeldschool voor andere scholen in de regio," zegt Margreet van Driel, die al lang betrokken is bij het implementeren van 'De Gezonde School' op De Musketier. "We ondernemen al jaren allerlei activiteiten om leerlingen bewust te maken van een gezonde leefstijl, gerelateerd aan een aantal thema’s. Relaties en Seksualiteit is daarvan een belangrijk onderdeel.''

Zo heeft De Musketier meerdere keren deelgenomen aan de Week van de Lentekriebels. Tijdens deze week heeft theater Rooie Vis de leerlingen al een aantal keren laten genieten van een wervelende informatieve theatershow.

"Wij hadden de planning om in maart jongstleden, tijdens de feestelijke afsluiting van de Week van de Lentekriebels, het behalen van het Vignet Gezonde School bekend te maken. Helaas kon en kan dit door het Covid-19 virus niet door gaan. Daarom maken wij het op deze manier bekend."

Naast de hoofdingang en in de school is sinds vrijdag zichtbaar dat De Musketier een Gezonde School is. Joshua en Esmay mochten het bord samen met meester René aan de muur bevestigen.