08 - 09 - 2022

Een nieuw schooljaar

Voor leerlingen, ouders en leerkrachten is het nieuwe schooljaar alweer enkele weken begonnen. Een terugblik op de eerste twee weken (en een blikje vooruit).

Nieuw

Maar liefst achttien leerlingen verlieten in juli De Musketier. Dat betekent dat er ook veel mogelijkheden waren om nieuwe leerlingen een plek te geven. In bijna alle klassen zijn nieuwe leerlingen gestart. Onwennig soms, en spannend. Maar veel van deze leerlingen passen zich goed aan en wennen snel aan hun nieuwe plek. Datzelfde geldt ook voor juf Carin, die ook op De Musketier is begonnen aan een nieuwe uitdaging. Ze draait vier dagen groep Wit en geniet zichtbaar van het werk en de klas.

Magische metamorfose

Leo Kanner De Musketier bestaat dit jaar vijf jaar in zijn huidige vorm. Daarvoor bestond de school al onder een andere naam en in een ander gebouw. ,,De verhuizing naar de Bokkeweide en de keuze voor een nieuwe naam waren het noodzakelijke begin van een veel bredere metamorfose'', vertelt directeur Peter van den Oever. ,,In de afgelopen jaren heeft het team intensief gewerkt aan het moderniseren van het onderwijs, het vergroten van de professionaliteit en het verhogen van de kwaliteit van alles wat er op de school gebeurt. Dat is een proces dat voortdurend moet plaatsvinden en dat altijd doorgaat, maar waar het team, zeker in de eerste jaren op deze locatie, een grote inhaalslag moest maken.'' Vijf jaar later mag de conclusie zijn dat De Musketier een school is om trots op te zijn, vindt hij. ,,Natuurlijk blijven we ons ontwikkelen en zoeken we naar mogelijkheden om groter, breder en sterker te worden. Maar we zijn uitgegroeid tot een school die veel leerlingen veiligheid en plezier biedt, en waar leerlingen tot ontwikkeling en tot bloei komen. Bezoekers complimenteren ons vaak met de rust, de professionaliteit die ze zien en de sfeer die we met elkaar uitstralen. Dat is iets dat we met elkaar hebben bereikt!''

Vijf jaar De Musketier was uiteraard reden voor een feestje. Daarom werden alle leerlingen op de eerste dag van het nieuwe schooljaar getrakteerd op pizza en op een wonderbaarlijke show van Goochelaar Charly. ,,De metamorfose van De Musketier heeft ook echt wel iets magisch, dus we hadden geen andere keuze'', aldus Peter van den Oever met een knipoog.

Toekomst

Omdat De Musketier niet achterover wil leunen, zal er ook dit jaar weer gewerkt worden aan verdere ontwikkeling en professionalisering. Behalve groep groen, die het laatste schooljaar met de oude methode blijft werken, stappen alle klassen over op een nieuwe rekenmethode. Het team wordt speciaal geschoold en begeleid om de implementatie van Getal en Ruimte Junior zo goed mogelijk te laten verlopen. Andere speerpunten en thema's zijn onder andere het verder ontwikkelen van het digitaal portfolio van alle leerlingen, Burgerschap en het verbeteren van het Begrijpend Leesonderwijs. ,,Want een mijlpaal mag je vieren, maar het moet nooit voelen als het eindstation!'' sluit de directeur af.