20 - 12 - 2021

Eerste Talentweek afgesloten

Themaweken muziek

Een aantal jaar geleden startten we op De Musketier met het organiseren van Ateliers. Daarin konden de leerlingen klasdoorbrekend met opdrachten naar eigen keuze werken in workshops die door leerkrachten en ondersteuners werden gegeven. Nadat Corona de afgelopen twee jaar roet in het eten gooide, beleefden de Ateliers in een iets andere vorm en met een andere naam de afgelopen twee weken een succesvolle herstart met de nieuwe Talentweken.

De Talentweken hebben een iets andere opzet dan de ateliers. In de talentweken staat één thema centraal, zodat alle leerlingen kunnen ontdekken of hun interesse en talent daar ligt. Gedurende het schooljaar worden er meerdere talentweken georganiseerd waarin ook steeds andere activiteiten centraal staan.

De eerste Talentweken stonden in het teken van muziek. Vanaf begin december hebben alle klassen op muzikale wijze aandacht besteed aan de feestdagen. Zo werden er Sinterklaas- en kerstliederen gespeeld met boomwrackers, een soort buizen die allemaal een andere toon hebben. Ieder kind speelde op een boomwracker met zijn eigen klank en kleur en moest hier geluid mee maken als de kleur van zijn of haar boomwracker in beeld kwam. Ook is er in verschillende klassen een bijpassende tekening gemaakt bij het luisterverhaal van Peter en de Wolf, het bekende muzikale sprookje van Sergej Prokofjev. Verder werd er in de pauzes met regelmaat gekeken naar muzikale programma’s, zoals lang leve de muziekshow, apennoten XL en méér muziek in de klas. Op woensdag 15 december kregen de kinderen vanaf groep oranje een heuse workshop ukelele van muziekleraar Michael. Tijdens deze workshop hebben de kinderen in een razend tempo geleerd hoe ze “Jingle Bells” moesten spelen. Wat een talent!

Zowel de kinderen als de leerkrachten waren erg enthousiast over de eerste Talentweken! De volgende Talentweken, in april, hebben als thema 'Kunst in Nederland'.