23 - 12 - 2021

Feestdagen op De Musketier

De laatste weken van het bewogen jaar 2021 deden, geheel in stijl met de rest van het jaar, meer een beroep op ons improvisatietalent dan op een gedegen voorbereiding en een strakke planning. Begin december scheelde het weinig of Sinterklaas was inderdaad stilletjes onze huisjes voorbijgereden. Nu het basisonderwijs opnieuw de deuren moet sluiten werd het Kerstdraaiboek het volgende hoofdpijndossier. Toch lukte het het Musketier-team om deze weken zo gladjes en rustig mogelijk te laten verlopen.

Berichten over een mogelijke schoolsluiting zorgden eind november voor lichte paniek. In allerijl werd thuisonderwijs georganiseerd. Maar wat voor velen nog ingrijpender was: het leek erop dat Sinterklaas daarmee ook aan onze school voorbij zou gaan. Gelukkig bleek dat loos alarm en kon de Goedheiligman op vrijdag 3 december toch op afstand en in aangepaste vorm de groepen Regenboog, Geel, Oranje, Rood en Paars ontvangen. Voor de bovenbouwgroepen konden ook de surprises doorgaan.

Ook de kerstperiode verliep niet volgens planning. Het kerstdiner van donderdag 23 december veranderde aanvankelijk in een lunch, brunch of ontbijt op vrijdag 24 december en dat werd daarna vervroegd naar vrijdag 17 december. De bereidwilligheid van de ouders kon niet worden benut en de kerstfilm in de aula was ook niet mogelijk. Maar het maakte niet uit: leerlingen en leerkrachten van De Musketier toonden zich zeer flexibel en maakten er een gezellige en feestelijke periode van. Sfeervol aangeklede klassen en een aula met vrolijke kerstmuziek, kerstige decoratietafels en een opblaaskerstman zorgden voor een echte kerstsfeer. Diverse activiteiten, zoals het maken van kerststukjes en gezellig samen eten werden gewoon een week naar voren gehaald. Een week eerder dan gepland gingen de leerlingen op vrijdag 17 december toch goed gemutst een lange kerstvakantie in!

Geschilderde kerstbomen, groep rood

Geschilderde kerstbomen, groep Rood

Rond de kerstboom in groep Regenboog

Rond de kerstboom in groep Regenboog

Houten kerstbomen, groep Paars

Houten kerstbomen, groep Paars

Kerstdiner werd kerstlunch

Kerstdiner werd kerstbrunch