01 - 11 - 2021

Kinderboekenweek

Op De Musketier wordt de Kinderboekenweek al een aantal jaar afgesloten met de voorleeswedstrijd en met de uitreiking van de Gouden Ganzenveren. Rajveer, Ivy en Xavi eindigden in deze vierde editie op het podium.

Het thema van de kinderboekenweek was dit jaar ‘Worden wat je wilt’. De tekenwedstrijd ging dit jaar dus over beroepen. Zowel in de onderbouw als in de bovenbouw werd door een jury van leerkrachten een winnaar aangewezen. Op vrijdagmiddag werden na de voorleeswedstrijd de Gouden Ganzenveren uitgereikt. Ivy uit groep Oranje werd winnaar van de onderbouw. In de bovenbouw werd Xavi uit groep Groen als winnaar gekozen. Zij kregen de Gouden Ganzenveer.

Voor de voorleeswedstrijd hebben alle klassen vanaf groep Oranje een klassenwedstrijd gehouden. De nummers twee uit elke klas vormden ook dit jaar de voorleesjury. Dat waren dit jaar Maxim (groen), Casper (blauw), Kyan (paars), Levi (wit) en Thirsa (oranje). Uit groep Rood was Sepp het jurylid. Hij was de winnaar in groep Rood, maar koos ervoor om niet voor te lezen, maar te jureren. Faithley mocht daarom als nummer twee van haar klas meedoen met de voorleeswedstrijd. Uit groep oranje deed Adin mee, Rajveer uit groep wit, Gavin uit paars, Sammy uit blauw en Daan uit groep groen.

De jury had een zware dobber, want de voorleeskampioenen waren erg aan elkaar gewaagd. Na lang overleg kwam de jury terug om Rajveer uit groep wit tot voorleeskampioen te kronen. De namen van Ivy, Xavi en Rajveer zijn inmiddels toegevoegd aan het erebord in de aula.

Winnaar Rajveer in actie.

De nummers 2 uit de klassen vormen de jury bij de schoolwedstrijd.

Het erebord is up-to-date: Ivy, Xavi en Rajveer zijn toegevoegd en de Gouden Ganzenveren voor 2022 zijn al klaar voor de vijfde editie!