14 - 10 - 2022

Levi leest Gi-ga-goed, Sarah en Davey winnen de Gouden Ganzenveren

Op De Musketier wordt er elk jaar uitgebreid stilgestaan bij de Kinderboekenweek. Dit jaar was er op het podium een leesbos gecreëerd met een schuiltentje, een camouflagedoek, bomen en struiken, zitkussen in de vorm van boomstammen en enkele dieren. Op een andere plek stonden verschillende soorten afvalbakken. Het thema Gi-ga-groen heeft namelijk alles te maken met natuur en milieu.

Activiteiten

Tijdens de twaalf dagen die de Kinderboekenweek duurde werden er verschillende activiteiten gedaan. Er werden paddenstoelen gekweekt, er werd gelezen in het leesbos en er werd afval opgeruimd rond de school. Daarnaast bedachten verschillende klassen nog eigen activiteiten. Zo ging groep Rood in de stromende regen vogels kijken met de meester, die in zijn vrije tijd vogels fotografeert. Groep Blauw las voor aan de kleuters van groep Regenboog en Groep groen las voor aan groep Geel.

Wedstrijden

De Kinderboekenweek wordt op De Musketier elk jaar afgesloten met de voorleeswedstrijd. De winnaars van de klassen, Djaydey, Jim, David, Dagmar, Levi en Casper, lazen in het leesbos een zelfgekozen fragment voor. De nummers twee uit de klassen namen plaats in de jury. Zij vonden dat iedereen mooi voorlas, maar Levi Kock uit groep groen vonden ze echt Gi-ga-goed! Hij werd gekroond tot Voorleeskampioen van De Musketier. De andere finalisten deelden samen de tweede plaats.

De Gouden Ganzenveer, de prijs voor de winnaar van de tekenwedstrijd, ging in de bovenbouw naar Davey uit groep Blauw. In de onderbouw mocht Sarah Hanemaaijer de Gouden Ganzenveer mee naar huis nemen. Inmiddels zijn deze drie winnaars bijgeschreven op het Erebord in de aula.


Djaydey, David, Dagmar, Levi, Casper en Jim hielden hun zenuwen knap in bedwang tijdens de voorleeswedstrijd.


De namen van de winnaars van 2022 worden gegraveerd.


Groep Paars prikt afval in het park.


Groep Rood zoekt vogels in de stromende regen. Bij beter weer gaan ze dat nog een keer over doen.


Een leerling uit groep Groen leest voor aan een groep Geel-leerling.