12 - 10 - 2020

Lisa, Nina en Amy winnaars tijdens de Kinderboekenweek

Ook dit jaar hebben we op De Musketier aandacht gegeven aan de Kinderboekenweek, die dit jaar het thema ‘En toen?’ had. Op het podium in de aula was van alles te zien over de school van vroeger. De klassen kwamen hier één voor één naar toe. Een juf vertelde dan hoe het vroeger op school ging. De week werd op vrijdag 9 oktober afgesloten met de voorleeswedstrijd en de uitreiking van de Gouden Ganzenveren voor de mooiste tekeningen.

Voor de voorleeswedstrijd was in elke klas een voorronde gehouden. De klassenwinnaars mochten tijdens de voorleeswedstrijd een stuk voorlezen voor (bijna) de hele school. Dagmar (oranje), Levi (rood), Maik (wit), Nazik (paars), Elize (blauw) en Lisa (groen) lazen op leuke wijze voor en wisten de kinderen in de zaal hard aan het lachen te maken. Dat lukte ook meester Patrick, die ‘Het boek zonder tekeningen’ voorlas toen de jury zich had teruggetrokken om te overleggen. De kinderen in de aula vonden het erg grappig, maar toen de jury terugkeerde om de winnaar bekend te maken werd het natuurlijk snel stil. De jury, die bestond uit de leerlingen die in hun eigen klas tweede waren geworden, vond dat Lisa (foto boven) het beste had voorgelezen. Als schoolwinnaar mag ze deelnemen aan de voorleeswedstrijd van Zoetermeer.

Gouden Ganzenveer

De Gouden Ganzenveer is de prijs voor de winnaar van de jaarlijkse tekenwedstrijd. Dit jaar werd er voor het eerst zowel bij de bovenbouw als de onderbouw een winnaar gekozen. De opdracht was om een leesplankje te tekenen. Dat leverde prachtige resultaten op! Bij de onderbouw werd Nina (groep rood, rechts op de foto) de winnares en ook bij de bovenbouw ging een meisje er met de Gouden Ganzenveer vandoor. Uit de vele mooie tekeningen werd die van Amy (groep paars, op de foto links) als mooiste gekozen.