16 - 07 - 2021

Schoolverlaters… hebben de school verlaten!

Het schooljaar is ten einde, en dat betekent dat er ook leerlingen afscheid nemen. Vrijdag 9 juli brachten de schoolverlaters in Drievliet door. Groep Groen nam dinsdagscheidsavond afscheid en wandelde op woensdag voor het laatst de school uit. Of eigenlijk: ze werden door de juf en de meester eruit gegooid! Groep Paars nam woensdagavond afscheid.

Drievliet

Als afscheidsuitje gingen alle schoolverlaters op hun laatste vrijdag naar Drievliet. Dolen door het doolhof, over de kop in de Formule X, hoog rondzwieren in de zweefmolen of naar beneden plonzen in de Jungleriver, de leerlingen hadden de hele dag enorm veel plezier.

Groep Groen en een beetje Blauw

Dinsdagavond was de avond van groep Groen. Na een barbecue op het schoolplein werd in de aula officieel afscheid genomen van Fleur, Selina, Lisa, Mika, Tim, Stein, Michael, Rayan, Floris, Timo en Ricky. Ook Djesley sloot aan, als enige schoolverlater uit groep Blauw. Fleur en Michael hadden een Kahootquiz gemaakt, die zij zelf als geboren entertainers presenteerden. De ouders moesten vragen beantwoorden als ‘Welke leerkracht werkt het langst op De Musketier?’ en ‘Wie is de oudste leerling van de klas?’, maar ook ‘Hoeveel deuren heeft de school?’ Na de presentatie kreeg iedere leerling zijn eigen afscheidsmoment. Veel kinderen hadden een afscheidsrap opgenomen die op het scherm te zien was. Na een persoonlijk gedichtje van de juf of de meester kreeg elke leerling een getuigschrift mee en een klein cadeautje.

Groep Paars

Uit groep Paars namen nog niet alle twaalf leerlingen afscheid. Alleen Amy, Melissa, Tara, Amani, Joshua, Zakaria en Timo gaan naar het voortgezet onderwijs. Na de vrij frisse, maar gelukkig wel droge barbecue werd ook daar een Kahootquiz gespeeld door de ouders. Tara en Joshua vermaakten het publiek alsof ze het elke dag doen! De lengte van meester Dennis kwam voorbij, net als de verrassend lange en mooie naam van Tara en de grootste held van Zakaria. Meester Dennis had voor elke leerling een kort, persoonlijk toespraakje en ook had iedere leerling een persoonlijk verhaal, een rap of een liedje opgenomen, om op een originele, eigen manier afscheid te nemen.

Daarmee zijn de laatste schoolverlaters van dit schooljaar vertrokken, op weg naar een nieuwe, spannende periode in hun leven!